Klíma beépítésére is fordítható az otthonfelújítási támogatás

Klímaberendezés telepítésére és cseréjére is igénybe vehetik a gyermeket nevelő családok az otthonfelújítási támogatást, egészen december 31-ig. Az alábbiakban körbejárjuk, hogy milyen feltételekkel lehet pályázni a támogatásra, és miért érdemes klíma beépítése mellett dönteni.

Kik élhetnek vele?

Az otthonfelújítási támogatást azok a magyar állampolgárok igényelhetik, akik legalább egy 25 év alatti gyermeket nevelnek, minimum egy éves magyarországi tb-jogviszonnyal rendelkeznek, illetve nincs köztartozásuk. A felújítást a munkálatok befejezése után lehet igényelni, az utolsó számla kiegyenlítése utáni 60 napon belül.

A támogatást a még meg nem született gyermekekre is igénybe vehetik a (leendő) szülők, amennyiben az édesanya már legalább a terhesség 12. heténél jár. Az sem kizáró ok továbbá, ha a gyermek felsőoktatásban tanul, vagy éppen már dolgozik. A lényeg az, hogy 25 évnél fiatalabb legyen, és egy háztartásban éljen szüleivel, tehát azonos legyen az állandó lakcíme. Amennyiben a gyermek súlyos mozgáskorlátozott, fogyatékossággal él vagy otthongondozási díjban részesül, nem vonatkozik rá a 25 éves korhatár.


Ezekben a hetekben, hónapokban a Cold Therm Tech Bt.-nél az alábbi klímaberendezések a legnépszerűbbek.

(Ugyanakkor partnereink termékei közül viszonteladóként bármelyiket biztosítani tudjuk.)

Carrier Extreme – 276.109 Ft

Az ár a 2,75 kW hűtő- és 2,9 kW fűtőteljesítményű split klíma csomagra vonatkozik és 2022. március 31-ig érvényes fogyasztói ár a Cold Therm Tech Bt.-nél

Carrier Infinity Supreme – 263.976 Ft

Az ár a 2,7 kW hűtő- és 3,08 kW fűtőteljesítményű split klíma csomagra vonatkozik és 2022. március 31-ig érvényes fogyasztói ár a Cold Therm Tech Bt.-nél

Haier Pearl – 197.000 Ft

Az ár a 3,2 kW hűtő- és 3,4 kW fűtőteljesítményű split klíma csomagra vonatkozik és 2022. március 31-ig érvényes fogyasztói ár a Cold Therm Tech Bt.-nél

Haier Tundra Plus – 169.000 Ft

Az ár a 3,6 kW hűtő- és 3,7 kW fűtőteljesítményű split klíma csomagra vonatkozik és 2022. március 31-ig érvényes fogyasztói ár a Cold Therm Tech Bt.-nél

Carrier XPower – 323.115 Ft

Az ár a 2,64 kW hűtő- és 2,9 kW fűtőteljesítményű split klíma csomagra vonatkozik és 2022. március 31-ig érvényes fogyasztói ár a Cold Therm Tech Bt.-nél

Carrier Platinum – 483.695 Ft

Az ár a 2,64 kW hűtő- és 4,2 kW fűtőteljesítményű split klíma csomagra vonatkozik és 2022. március 31-ig érvényes fogyasztói ár a Cold Therm Tech Bt.-nél

A megjelölt árak nem tartalmazzák a beszerelés és beüzemelés költségeit.

A Cold Therm Tech Bt. (a termékek általános jótállása mellett) 2 év szerelési garanciát is vállal az általunk telepített klíma rendszerekre.


Mikortól vehető igénybe?

A támogatás 2021. január 1-jét követően elindult felújítások esetében vehető igénybe, legkésőbb 2022. december 31-ig.

Milyen ingatlanra lehet igénybe venni?

A támogatás igénybevételéhez a lakás tulajdonviszonyaival is fontos tisztában lenni. A támogatást ugyanis olyan ingatlanokra lehet kérni, amelyek lakásként vagy lakóházként vannak nyilvántartva, az igénylő és/vagy kiskorú gyermeke pedig minimum 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik benne.

Fontos változás, hogy 2022-től a 25. évét betöltött, megváltozott munkaképességű gyermek tulajdonrésze is beleszámít az 50 százalékos hányadba. Lényeges továbbá, hogy az igénylő és gyermeke legalább egy éve az adott ingatlanban éljen – ez alól kivételt jelent, ha az ingatlant kevesebb, mint egy éve vásárolták, vagy újonnan jegyezték be a nyilvántartásba.

Anyag- és munkadíj: 50-50 százalék

A támogatás összege a felújítás költségeinek fele, de legfeljebb 3 millió forint lehet. Fontos szabály, hogy a támogatás fele-fele arányban anyagköltségre, illetve munkadíjra vehető igénybe. A csatolt számlák között mindenképpen lennie kell legalább 25-25 százalék vállalkozási díjat és anyagköltséget tartalmazó számlának. A támogatás kiszámításában a Magyar Államkincstár honlapjáról letölthető otthonfelújítási kalkulátor is segíthet.

Hogyan lehet igényelni?

Az igénylést a Magyar Állam Kincstárhoz kell benyújtani elektronikus vagy postai úton, illetve személyesen bármely kormányablakban. A formanyomtatványhoz csatolni kell a vállalkozói szerződést, az anyag- és munkadíjról szóló számlákat, illetve számos más dokumentumot is, melyek listája itt érhető el.

Klíma – hűtés mellett fűtésre is

A klíma beépítését érdemes minden gyermekes családnak megfontolnia, hiszen a légkondicionáló berendezések nem csak nyáron, hanem a hidegebb, őszi-téli időszakban is jó szolgálatot tehetnek. A készülékek jelentős része ugyanis nem csak hűtésre, hanem fűtésre is alkalmas. A korszerű, inverteres klímák akár -15 fokos kinti hőmérsékletig jól megtartják az otthon melegét, a viszonylag alacsony fogyasztás ráadásul magas hatékonysággal párosul. Az ilyen eszközök előnye továbbá, hogy a kompresszor a kiválasztott hőmérséklet elérése után sem kapcsol ki – ehelyett olyan hűtőteljesítményt állít be, mely segítségével folyamatosan fent tudja tartani azt, így nem „dől belőle” a hideg levegő.

Léteznek kifejezetten fűtésre optimalizált berendezések is – ezekkel -30 fokig is melegen lehet tartani a lakást, a magas hatásfokú készülékekkel pedig akár olcsóbb lehet a fűtés, mint gázzal.

Amennyiben a lehetőség az Ön érdeklődését is felkeltette, a Cold Therm Tech Bt. több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberei segítenek elképzelései, tervei megvalósításában. Cégünk több jelentős hazai márkaképviselettel is kapcsolatban áll, így a kiválasztott készüléket cégünkön, mint forgalmazón keresztül is megvásárolhatja.


Várjuk megkeresését